Kultúra

Jegyet árul Vidnyánszky a Nemzetibe

A színház következő direktora első rendezésének összes nézőjével szeretne találkozni.

A Nemzeti Színház szeptember 27-én Vidnyánszky Attila rendezésében Tamási Áron Vitéz lélek című művével nyitja meg a következő évadot. Vasárnap délután 16 órától a teátrum új vezetője és a produkció művészei személyesen kezdik el árusítani a jegyeket, várják a Nemzeti Színház új évada iránt érdeklődő nézőket a Vörösmarty téren.

Vidnyánszky Attila, valamint a darab főszerepeit alakító Trill Zsolt és Martinovics Dorina mellett a színészek közül többen – Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth Auguszta és Mécs Károly – is jelen lesznek az eseményen.

Gesztusértéke van annak, hogy az első bemutató minden olyan nézője, aki eljön jegyet vásárolni, személyesen az igazgatótól veheti azt át – mondta Vidnyánszky Attila, aki az első bemutató összes nézőjével szeretne találkozni.

Kiemelte: szeptember 27. lesz a teátrum első játszási napja, ez előtt még nem tartanak előadásokat. A bemutatót megelőző, szeptember 26-i, csütörtök esti főpróbára a színház új igazgatója és társulata meghívja a Kárpát-medence magyar nyelvet és irodalmat tanító tanárait. Szabó László elmondta: a főpróbára a jovoevad@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várják a pedagógusok jelentkezését. A főpróba megtekintése ingyenes – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik