Kultúra

Gyereknap a Szegedi Vadasparkban

Május 26-án, vasárnap rendkívül gazdag programokkal várja a park a családokat és a kicsiket.

“Egész nap lesz lehetőség testközeli barátságba kerülni szőrös, pikkelyes és kitines állatokkal, a tengerimalactól a madagaszkári Duméril-boán át a bütykös csótányig” – olvasható a Vadsapark honlapján.

Délelőtt 10.30-kor és délután 15 órakor is tartunk fókatréninget a megújult Zoo Típusú Találkozások program keretében. 14.30-kor kezdődik a Kövér Béla Bábszínház „Micsoda madár ez?” című előadása. Ezen kívül a Waldorf Iskola tanárai és szülői és a Déli Apró munkatársai közreműködésével több állomásos, játékos akadályversenyen vehet részt mindenki, aki szereti az izgalmakat. A legügyesebbek értékes ajándékokat is nyerhetnek.

E napon sorsoljuk ki és díjazzuk a „Borjúfókák és társaik” címmel gyermekeknek és fiataloknak kiírt LEGO állatépítő versenyünk – amelyre még bárki nevezheti – legjobb, legötletesebb darabjait. E pályázatunkat azoknak írtuk ki, akik LEGO kockákból szívesen készítenek fókát, bálnát, delfint, illetve emellett bármilyen más tengeri élőlényt. Korosztályi kategóriák: 6 éves korig, és 7-11 évesek. A 12-16 évesektől olyan komolyabb alkotásokat várunk, amelyen a tengeri emlősök védelmére is utalás történik. Beküldési határidő május 23. 18.00 óra, leadási helyszín a Vadaspark pénztára” – írják a Vadaspark munkatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik