Kultúra

A Vörös Kettes érti a csíziót

szóval (szóval, )
szóval (szóval, )

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium Vörös Kettes csapata nyerte, a „Szóval?!" országos vitaversenyt.

Kapcsolódó cikkek

Idén  harmadszor indult el a Szóval?! A versenyre csaknem 150 középiskolás csoport jelentkezett. A hétvégi döntőn az ország 14 legjobb csapata mérkőzhetett meg a legjobb vitázó címért.

A szópárbaj szigorú keretek között zajlott. Nem volt anyázás, egymás pocskondiázása. Volt helyette pontos szabályrendszer, amelyet minden résztvevőnek be kellett tartania.

Fotó: szoval.eu

Munkanélküliség

A háromfordulós verseny a középiskolások kommunikációs készségeit és vitakultúráját tette próbára, európai uniós témákat felhasználva. Az országos döntőn arról vitáztak a fiatalok, hogy az ifjúsági munkanélküliség problémájára az EU-nak kell-e hatékony megoldást találnia.

A döntőbe jutott legjobb két csapat szópárbaját egy ötfős médiazsűri is értékelte, amelynek tagjai Kertész Anna (Humana Magazin), Kövesdi Péter (Hír24), Bányász Árpád (Origo), Bíró Borbála (Klubrádió) és Náray Balázs (Kossuth Rádió) voltak.

A megmérettetésen az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium Vörös Kettes nevű csapata győzött. A nyertesek egy-egy iPad Mini tablettel és egy háromnapos kassai tanulmányúttal lettek gazdagabbak. A második helyet a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium versenyzői szerezték meg. További részletekért kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik