Kultúra

Vasárnap Pitti Katalin énekel Vásárhelyen

Pitti Katalin lesz a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vendége, ahol opera, operett részleteket énekel.

Minden hónap utolsó vasárnapja a magyar nótáé és az operetté a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban -tudta meg a Szeged24 Elek András sajtóreferenstől. Ezen a hétvégén, április 28-án délután 4 órakor Pitti Katalin szentesi születésű operaénekes, érdemes művész lép fel Hódmezővásárhely Agórájának színpadán. A világhírű szopránt Hegedű Valér zongoraművész kíséri.

Pitti Katalin vasárnapi fellépésén közkedvelt, úgymond sláger áriákaténekel, így adva kedvet a közönségnek az opera műfajához. Műsorát magyar költők verseivel fűszerezi, majd eljutunk az operett világába.

Pitti Katalin szülővárosának templomában énekelt először, majd zeneitanulmányait követően közel három évtizeden keresztül volt a Magyar ÁllamiOperaház magánénekese. A művésznő ihletett előadói stílussal, szenvedélyes interpretációval teszi emlékezetessé előadásait, koncertjeit. Zenei küldetéséről egy közelmúltban készül interjúban azt mondta, hogykötelességének érzi tanítani és átadni azt a tudást, amit pályája soránfelhalmozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik