Kultúra

Magyar film is versenyben Monte Carlóban

on the spot (on the spot, )
on the spot (on the spot, )

Az On The Spot immár harmadik külföldi nagydíját szerezheti.

Cseke Eszter és S. Takács András M1-en látható dokumentumfilm-sorozata, az On The Spot: Harcosok bekerült a monte-carlói hivatalos versenyprogramba. Európa legrangosabb televíziós fesztiválján a hír-dokumentumfilm kategóriában válogatták be az MTVA-nak gyártott műsor gázai epizódját a legjobb 16 idei dokumentumfilm közé. Így a magyar filmesek olyan műsorokkal és csatornákkal szállnak versenybe a nemzetközi elismerésért, mint a BBC Panorama, a ZDF vagy az Al Jazeera, de a versenyprogramban szerepelnek a CNN és a Sky News műsorai is. Monte-Carlóban június 13-án adják át az Arany Nimfát a világ legjobb televíziós műsorainak, sorozatainak és filmjeinek.

Az On The Spot gázai epizódját beválogatták a köztelevíziók éves nemzetközi mustrájára, az idén 35. alkalommal megrendezett INPUT-ra is, ahol a világ legjobb közszolgálati műsorainak tavalyi terméséből adnak válogatást. A májusi televíziós fesztiválon oknyomozó újságírás kategóriában került a programba Cseke és S. Takács sorozata. A „Fegyverem a kamerám” nevű szekcióban két film szerepel az On The Spot mellett, a France24 háborús dokumentumfilmje és az idén Oscar-díjra is jelölt Five Broken Cameras.

A korábban már Karlovy Varyban és Strasbourgban is díjazott dokumentumfilmes páros jelenleg az On The Spot ötödik szériáját forgatja, amit ősszel mutat be az M1.

A 20 országot megjárt filmes páros csöppet sem hétköznapi munkájáról, életéről itt olvashat többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik