Kultúra

Egész nyáron: „majdnem Sziget”

budapest park (budapet par, buli, )
budapest park (budapet par, buli, )

Április 25-től egy nyáron át tartó koncertfolyammal várja látogatóit a Budapest Park.

A Budapest Park a legfiatalabb és egyben a legnagyobb szórakozóhely a fővárosban. Egy volt villamosremiz területén 11 ezer négyzetméteren épült fel a mintegy 200 hajókonténerből álló bulikomplexum.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a 2-es villamos végállomásával szemben található Park négy önálló zenei helyszínből áll, köztük a 200 négyzetméteres Nagyszínpad, mely előtt 8-9 ezer néző élvezheti a koncerteket. A Retro-kert a táncolható „retro” zenék és karaoke partik helyszíne, míg a – félig fedett – Popart főként elektronikus zenei helyszín, de egyéb önálló, kisebb produkciónak is helyt ad. A Park VIP klubja a Hoppá nevet viseli, önálló tánctérrel.

A Park szervezői nem csupán zenei programokban gondolkoznak, ezért a terület alatt található, speciális atmoszférájú légópincét kiállítótérré alakítva hozták létre a Bunker Galériát. Ennek célja, hogy szélesebb közönséget ismertessen meg a kortárs alkotók munkáival. A szezon első kiállításának címe: Night Light, melynek során fény- és videoinstallációk kerülnek bemutatásra, június 2-ig megtekinthető. Idei újdonság továbbá a bringatároló és a mellette kiépített pihenős-beszélgetős helyszín, a ‘lounge’.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik