Kultúra

Családok a változó jogszabályok tengerében

Április 17-én 15 órától, az Európai Unió és az Európai Szociális Alap támogatásával, szervez tájékoztató előadást a SZÉNA Egyesület a Civil Műhelyben (Balatoni út 8.) A program vendége lesz Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Iroda vezetője, aki a törvényi és a helyi rendeleti szintű változásokat is ismerteti.

A családok egy része szerencsésebb, más részük viszont kedvezőtlen adottságok között, hátrányos helyzetben kénytelen élni. A mindennapi anyagi nehézségek részben megoldhatóak lennének, ha a nehéz helyzetben élők igénybe vennék azokat a támogatási formákat, melyek megilletik őket.

A hazai szociális támogatások igen sokfélék, ugyanakkor a lakosság nagy része nem veszi igénybe azt, ami pedig megilletné, s főleg, amire nagy szüksége is lenne. Ennek oka – többek között – az, hogy a jogszabályokban foglaltak nem mindig jutnak el az érintettekhez. A családok, a gyermeket nevelő szülők azért nem érvényesítik jogaikat, mert eltévednek a jogszabályok rengetegében, nem ismerik az őket megillető támogatásokat- olvasható a SZÉNA Egyesület Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Külön problémát jelenthet az is, hogy az eddigi rendszer megváltozott a járási hivatalok bevezetésével. A tájékoztató keretében a fenti témában kaphatnak bővebb információt a résztvevők, valamint lehetőség lesz kérdések feltevésére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik