Kultúra

A Tomor Barnabás Trió Szegeden

A jazzt rockosan, a rockot jazzesen megközelítő Tomor Barnabás Trió koncertezik április 19-én, pénteken a Jazz Kocsmában 20 órától.

A Bass Loco zenekar basszusgitárosának és frontemberének egy másik formációja, a Tomor Barnabás Trió 2010 tavaszán alakult. A névadó mellett a zenekar tagjai a Bass Loco-ból és Pribojszki Band-ből ismert Molnár Dániel dobokon, és egy szintén régi zenésztárs személyében Rónai Zsolt gitáron, így a korábbi felállásból ismert hangzás ezúttal egy erőteljes gitársound-al egészült ki.

A jazzt rockosan, a rockot jazzesen közelítik meg, bluesra és funkra hangolva, így jutva egy zeneileg érdekes nevezőre. A trió koncert műsora néhány átdolgozástól eltekintve Tomor Barnabás és Rónai Zsolt szerzeményeiből áll. 2010 óta szinte az összes meghatározó budapesti klubban felléptek, de vidéken is egyre gyakrabban fordulnak meg. A zenekar vezető Tomor Barnabás eközben több formációban fordult meg vendégként, fő zenekara a Bass Loco mellett számos kiváló zenésszel játszott, többek közt Mohai Tamással, Weisz Gáborral, Mezőfi István ‘Fifi’vel, Gozlan Fatimával, illetve nemrégiben Kardos Dániellel és Molnár Dániellel megalapították a Kardos-Tomor-Molnár Triót.

Belépő: 400 forint

Ajánlott videó

Olvasói sztorik