Kultúra

Tojásokra vadásznak a Szegedi Vadasparkban

24.hu
24.hu

2013. 03. 29. 13:52

Március 31-én vasárnap és április 1-én hétfőn, a változékony időjárás ellenére, 9 és délután 4 óra között, mindenképpen megrendezik a Vadaspark mára már hagyományossá vált programját, a „Húsvéti tojásvadászatot”.

Ezen két napon a látogatók nemcsak az állatokban gyönyörködhetnek, hanem sétájuk során tojásokat is keresgélhetnek és találhatnak. A látogatói út mentén ugyanis lúdtojásokat rejtenek el a szervezők el, melyekre előzetesen a vadasparki álatokkal kapcsolatos kérdéseket írtak. Amennyiben valaki nem tudja a választ, megkeresheti azt az állatot, amelyről a kérdés szól, és az ismertetőtáblát elolvasva kaphat segítséget.

Ez után már csak annyi dolga lehet, hogy elviszi a talált tojást a Természetvédelmi Oktatóközpontba, ahol a helyes válaszért húsvéti ajándék jár cserébe. Fontos, hogy ha valaki már egy tojást talált, akkor ne gyűjtsön többet, mindezt azért, hogy mások is lehetőséget kapjanak a játékra!

Vasárnap és hétfőn is, 10 és 15 óra között, a Természetvédelmi Oktatóközpontban, hagyományos technikával, tojást is festhet bárki, s amit csinál, haza is viheti.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.