Kultúra

Szombaton Fóka-móka a Vadasparkban

Március 23-án, szombaton 10.00-tól Fóka-móka címmel egész napos szórakoztató programra, látványos állatetetésekre hívják a családokat, baráti társaságokat a Szegedi Vadasparkba.

A nap legfontosabb eseménye, hogy 11 órakor Dr. Solymos László, Szeged alpolgármestere, Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű ZRT. vezérigazgatója és Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hivatalosan megnyitja az idei év egyik leglátványosabb bemutatóját, a borjúfókák otthonát.

Ezt követi az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola Fóka-móka jelenete, majd kihirdetjük a „Fókák világa” címmel általános iskolásoknak kiírt képzőművészeti pályázat eredményét, s adjuk át a legjobbaknak a Szegedi Vadaspark és a Szegedi REGIO Játék áruház díjait. Az alkotásokból összeállított kiállítás az Oktatóközpontban lesz látható.

10 és 17 óra között a Waldorf Iskola tanárai és szülői közreműködésével több helyszínes, izgalmas, gyermekeknek szóló játékos vetélkedő keretében „kisfókákat” avatunk, ahol a mókában résztvevő nebulók arcát előbb kifestjük, majd következik az „úszó” és „hal”evő verseny, végül pedig a hangos fókaüdvözlés.

A Játékdzsungel és a REGIO Játék játszóházi programjába egész nap folyamatosan, az állatetetésekkel és ismeretterjesztő kiselőadásokkal tarkított, idén tavasszal újraindult Zoo Típusú Találkozások programokba pedig délelőtt és délután a meghirdetett időpontokban lehet majd csatlakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik