Kultúra

Stresszoldó táncterápia

tánc (tánc, )
tánc (tánc, )

"KINT-A-BENT" címmel összművészeti napot tartanak a Jurányi Inkubátorházban.

Az integrált kifejezés- és táncterápia (IKT) mozgásos hangsúlyú, valamint további kifejezésművészetekkel (rajz, festés, agyagozás, hangszerek, saját hang, mesék, versírás, terápiás táncszínház stb.) dolgozó művészetterápiás megközelítés. A különböző művészetterápiák alapvetése, hogy a „kifejezés” – történjen akármilyen csatornán keresztül – több szempontból gyógyító. Az IKT különlegessége a módszerek sokféleségében rejlik, melyek között mindenki megtalálhatja az őt leginkább inspiráló, leginkább támogató kifejezési módot.

Az IKT alkalmazási területe – a terápiás keretek függvényében – igen tág lehet: a stressz- és feszültségoldásban, a hosszabb-rövidebb önismereti folyamatokban vagy pszichiátriai betegségek terápiájában egyaránt sikerrel alkalmazható.

A minden érdeklődő számára nyitott program egyszerre nyújt lehetőséget a tájékozódásra, az egyéni elmélyülésre és alkotó kikapcsolódásra.

A különböző kifejezésmódokra – tánc/mozgás, rajz/festés, hang/zene, színház – fókuszáló másfél órás workshopokon és az adott témákat bemutató előadásokon mind saját élményt, mind elméleti tudásanyagot lehet szerezni a módszerről. Rövidebb belekóstolásra, különleges találkozásokra a nyitott „játszó-tér” alkalmas.

Aki kíváncsi arra, hogy hosszabb IKT-s önismereti folyamatok során milyen alkotások születnek (rajzok, festmények, kollázsok, szobrok, versek) azokat kiállítás, valamint a képzést már elvégzettek performanszestje várja. A napot a Bélaműhely Sound Art interaktív „Karmesterjátéka” zárja.

Az összművészeti nap április 7-én lesz a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik