Kultúra

Az év madarát mutatják be az Agórában

A 2013-as év madarának választott gyurgyalag természetvédelmi problémáiról és a faj fotózásáról hallhatnak előadást az érdeklődők a Szent-Györgyi Albert Agórában csütörtök délután.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületinternetes szavazása döntött a 2013-as év madaráról. A legtöbb szavazat a gyurgyalagra érkezett. Az „Év madara” program célja és küldetése olyan fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, amelyek védelmében a lakosság egészének, vagy egyes csoportjainak – például a gazdálkodók, a vadászok, a pedagógusok és a természetjárók – különösen fontos szerepe van.

A gyurgyalag hazánk madárfaunájának egyik legszínpompásabb madara. A faj nemcsak trópusi színeivel kapcsolódik a melegebb éghajlathoz, hanem hosszú távú vonulóként a telet Afrikában tölti, költeni csak a legmelegebb hónapokra jön hozzánk.

A gyurgyalag életmódjáról, természetvédelmi problémákról, a faj fotózásáról tart előadást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei helyi csoportjának szervezésében Zumpf András a Szent-Györgyi Albert Agórában március 14-én, délután 5 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik