Kultúra

Egy nap Szent István király nyomdokain

Ingyenes városnéző sétákra várják az érdeklődőket az Idegenvezetők Világnapján.

Székesfehérvár harmadik alkalommal csatlakozik idén az Idegenvezetők Világnapjához. A kezdeményezés alkalmából február 24-én, vasárnap három időpontban ingyenes városnéző séták során ismerkedhetnek meg az érdeklődők Szent István király életével, és a hozzá kapcsolódó legendákkal.

Minden évben február utolsó vasárnapja az Idegenvezetők Világnapja. A szakemberek összefogásának eredményeként világszerte izgalmas túrák várják az ingyenes sétákhoz csatlakozó érdeklődőket. A séták jó alkalmat nyújtanak arra, hogy a Székesfehérváron évek, évtizedek óta dolgozó kitűnő idegenvezetők bemutathassák tudásukat, felkészültségüket. A programra évek óta visszalátogatók száma folyamatosan növekszik.

Az ingyenes séták február 24-én, vasárnap három időpontban, 10.00, 14.00 és 16.00 órakor indulnak a Hiemer-házban található Fehérvári Ajándékboltból. Városunkban már hagyománnyá vált, hogy a városnézést egy különleges programmal egészítik ki. Az idei évben a sétán résztvevők Székesfehérvár épített emlékein keresztül bepillantást nyerhetnek Szent István király életbe, megismerhetik a hozzá kapcsolódó legendákat. Az idegenvezetést még izgalmasabbá teszik azzal, hogy a séták alkalmával a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében található Lorettoi Litánia is bemutatásra kerül Bányai Balázs történész, valamint Gärtner Petra művészettörténész segítségével.

Az alkotás megtekintéséért jelképes, 100 forintos belépődíjat kell fizetniük a vendégeknek, de pedagógusoknak, a fehérvári nyugdíjas klubok tagjainak,  6 év alattiaknak és 70 év felettieknek a program ezen része is ingyenes. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a Fehérvári Ajándékbolt nyitva tart vasárnap 10 és 16 óra között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik