Kultúra

A Gombold újra! Közép-Európa pályázat bemutatása Szegeden

Feltörekvő divattervezőknek hirdettek pályázatot Gonbold újra! címmel. A tudnivalókról Szegeden nyújtanak tájékoztatást február 16-án, 14:30-tól.

A Design Terminál immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! kortárs öltözék-tervezési pályázatot. Újdonság, hogy 2013-ban a pályázat témáját és inspirációs forrásait tekintve is átlépi az országhatárt: a Gombold újra! ezúttal közép-európai kulturális értékek által ihletett pályamunkákat vár. A várható nemzetközi vendégekkel a
szervezők célja egy új, közép-európai jelentőségű divatesemény életre hívása.

A pályázat célja, hogy közép-európai – cseh, lengyel, magyar, szlovák, vagy éppen általános közép-európai – kulturális értékek és hagyományok által inspirált, ugyanakkor kimagasló színvonalú ruhadarabok és kiegészítők szülessenek.
A jelentkezők a 2014-es trendekhez igazodva, a megadott inspirációs forrásokból kiindulva 5 darabos kortárs öltözékkollekcióval, vagy kiegészítőkollekcióval pályázhatnak.

Ács Zoltán, a Design Terminál kreatív igazgatója a Szegedi Divatiskolába látogat, hogy személyesen buzdíthassa jelentkezésre a régióban élő és tanuló diákokat is. Február 16-án 14:30 órai kezdettel rövid előadás keretében mondja el a tudnivalókat, majd az érdeklődők minden felmerülő kérdésére válaszol.

Bővebb információért kattintson a mondatra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik