Kultúra

Házasság hete Szegeden

Családsegítők, mozifilmek, egyházi beszélgetések váeják a házasodni készülőket február 6-a és 17-e között Szegeden, a város több pontján.

Szerdától, február 6-17 közt rendezvénysorozattal várják azokat, akik ” akik előtte állnak, akik még vagy már kételkednek, bizonytalanok, akik már döntöttek” a házasság mellett. A Házasság Hete országos programsorozathoz idén ötödik alkalommal csatlakozik a főszervező, a Szeged-Csongrádi Egyházmegye CsaládKözpontja, amely a gazdag programsorozatra szeretettel várja az érdeklődőket – értesítette a Szeged24-et Bartucz Katalin az egyházmegye sajtóreferense. A részletes programot itt találják.

Az esemény hetében többek között családterapeutákkal beszélhetnek az érdeklődő párok  február 11-én, hétfőn, 17:30-tól. Aki kevésbé szeretne aktívan részt venni az eseményekben, beülhet a Belvárosi mozi tematikus filmvetítésére.  Február 12-15-ig a Valaki más életét, február 16-án a házassági problémákkal küzködő Meryl Streep és Tommy Lee Jones szereplésű, Amit még mindig tudni akarsz a szexről című filmet vetítik. (Ezt inkább idősebb olvasóinknak ajánljuk).

Kis Imre Ferenc a Szegedi Várban keresi Valentin napkor a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet újrakezdeni egy csődbe jutott házasságot? Az programok többsége ingyenes, ám néhányhoz előzetes regisztráció szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik