Kultúra

Emmy-díjas rendező folytatja a Star Warst

star wars (star wars, )
star wars (star wars, )
A sci-fi rajongók újabb univerzumát bízták J.J. Abramsra: a Star Trek legfrissebb Paramount-epizódja után a rivális Disney stúdió a hetedik Star Wars-film rendezését adta a kezébe.

Abrams új megbízásának a híre csütörtökön futótűzként terjedt el az interneten. A hollywoodi online sajtó, a The Wrap, a The Hollywood Reporter és a Daily Variety meg nem nevezett bennfentes forrásokra hivatkozva jelentette be, hogy a Lost – Eltűntek Emmy-díjas rendezője folytatja a Star Wars-űreposzt. Abrams ügynöke, illetve a Star Wars-birodalmat a Lucasfilmmel együtt a közelmúltban megvásároló Disney ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg az információt.

Mindazonáltal az álomgyárban keveseknek okozott meglepetést a választás. A rendező 2009-ben nagy sikerrel élesztette újjá a Star Trek-filmsorozatot, amelynek újabb, Sötétségben című része ugyancsak az ő rendezésében májusban kerül a mozikba. Sokan tekintik magától értetődőnek, hogy a Csillagok háborúját is ő viheti tovább.

Abrams korábban sem titkolta, hogy Star Wars-rajongó, és a Lucasfilmmel is jó a kapcsolata, hiszen a cég különleges effektusrészlegével, az ILM-mel dolgozott a Mission: Impossible III. rendezésekor.

A Disney a tervbe vett Star Wars-résszel kapcsolatban már tavaly bejelentette, hogy a 7. epizód forgatókönyvét A család kicsi kincse című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Michael Arndt írja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik