Kultúra

Idén is lesz Pedagógus Bál

Idén is megrendezik a Pedagógus Bált a Hotel Magyar Király Kupolatermében.

Tavaly elevenítették fel 20 év után a fehérvári hagyományt, amely ez előző évben nagy sikert aratott. Ezen az estén, idén február 2-án, szombaton a város óvoda- és iskolapedagógusai azért jelennek meg, hogy erősítsék összetartozásukat. A rendezvényen fellépnek a Vörösmarty Színház művészei, a zenét pedig a Dimenzió zenekar szolgáltatja majd. A bál nemcsak a kötetlen beszélgetésre, és közösségépítésre ad jó alkalmat, de arra is, hogy a pedagógus szakmára irányítsa a figyelmet.

Székesfehérvár önkormányzata is a rendezvény mögött áll, a program fővédnöke dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, tavaly is kiváló közösségi esemény volt a Pedagógus Bál, amelyre több mint kétszázan mentek el. Ebben az évben különösen aktuális az összefogás, mivel január 1-től fenntartóváltás történt és az oktatási intézmények az állam fenntartásába kerültek. „Szerettük volna jelezni, hogy az óvodákat, bölcsődéket és az iskolákat továbbra is sajátjának érzi az önkormányzat, hiszen fehérvári intézmények, amelyben fehérvári gyermekeket fehérvári tanárok tanítanak.” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András.

Az óvodai munkaközösség képviseletében Csík Gabriella kiemelte, hogy a bál kiváló lehetőség a kikapcsolódásra, feltöltődésre és beszélgetésre, különösen most. Ezen az eseményen is lehetőség van arra, hogy a pedagógusok megosszák egymással a problémáikat és segíteni tudják egymást. Krählingné Kovács Tünde, a fehérvári általános iskolák munkaközösség-vezetője rendkívül fontosnak tartja, hogy a pedagógus társadalom egységes legyen. Ennek megteremtésére, erősítésére remek alkalmat ad ez a bál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik