Kultúra

Állatok Karácsonya a Herosznál

Pénteken rendezi meg az idén 20 éves székesfehérvári Herosz Állatotthon az Állatok Karácsonyát.

A délután folyamán verset mondanak, énekelnek és zenélnek a gyermektagozat tagjai, a vendégekkel közösen feldíszítik az állatok karácsonyfáját, melyhez bárki hozhat saját készítésű dekorációt. A támogatók elhelyezhetik az állatoknak szánt ajándékaikat, lehet hozni száraz tápot, etető és itató fémedényeket, játékokat, meleg takarókat, plédeket, faforgácsot és szalmát. A Herosz szívesen fogadja a pénzbeli támogatást is, melyet teljes egészében a menhely fenntartására és az állatok gondozásra fordít. A közös ünneplés után a vendégek bejárhatják az egyes épületeket, kényeztethetik a kutyákat, a cicákat és egyéb állatokat.

Ezt követően a tagok és önkéntesek részvételével évzáró taggyűlést tartanak. Az eseményen beszámoló hangzik el a menhely 2012-ben végzett munkájáról, pénzügyeiről, majd az egyes csoportokat vezető önkéntesek bemutatják idei tevékenységüket. A taggyűlés végén a jövőre vonatkozó terveket, lehetőségeket vázolják fel a Herosz tagjai.

2012. január 1-je és november 30-a között 567 kutyának és 137 cicának talált új otthont a Herosz, 234 ivartalanítást és 30 egyéb műtétet is végeztek a menhely közreműködésével. Vadon élő állatok közül gondoztak őzeket, mocsári teknősöket, denevéreket, sünöket, összesen 13 faj 37 egyedét látták el. A Vadmadárkórház Alapítvánnyal együttműködve 45 madárfaj 291 egyedét gondozta a Herosz, a gyógyult, egészséges példányok visszakerültek élőhelyükre. Az Állatotthon több mint 7000 látogatót fogadott az említett időszakban, és 115 különböző programja, rendezvénye volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik