Kultúra

A Rolling Stones is fellép szerdán New York-ban

A jubileumi miniturnén éppen az Egyesült Államokban tartózkodó Rolling Stones is fellép a szerdai New York-i jótékonysági szuperkoncerten, amely minden idők egyik legnagyobb médiaeseményének ígérkezik kétmilliárdra becsült nézővel, illetve hallgatóval.

A Madison Square Gardenben tartandó négyórás koncert bevételéből az október 29-i Sandy hurrikán károsultjait segítik.

A legendás brit rockbanda olyan világhírességek mellett lép színpadra, mint Leonardo DiCaprio vagy Kristen Stewart, az Alkonyat-filmek csillaga, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Kanye West, Bon Jovi, Billy Joel, Billy Crystal, Quentin Tarantino vagy a The Who együttes.

A koncert, amelyre a borsos árak ellenére már minden jegy elkelt, az egyik legnagyobb jótékonysági rendezvény lesz a 2001-es terrortámadás áldozatainak javára azon év októberében tartott, akkor 30 millió dollárt hozó koncert óta.

A dátuma alapján 12.12.12. néven emlegett szuperkoncertet a szervezők szerint szerte a világon mintegy kétmilliárd ember kísérheti figyelemmel tévén, rádión, interneten, moziban, illetve szabadtéri kivetítőkön. Az Egyesült Államokban 34 tévécsatorna és 170 rádió közvetíti élőben a rendezvényt, amelyet külföldön is átvesz 30 tévéállomás. Két tucat internetes portálon is végig lehet nézni, de közvetítik a koncertet több New York-i moziban és köztéri kivetítőkön is egyes világvárosokban.

A szuperkoncert teljes bevételét a Robin Hood Segélyalapnak utalják át, amely pénzbeli és természetbeni támogatással segíti az Egyesült Államok északkeleti partvidékét sújtó, több mint 100 emberéletet követelő szupervihar károsultjait. A 150-2500 dollárba kerülő jegyek már mind elkeltek, ezért sokan jelentős felárral továbbadnák, sőt hamis belépőjegyek is forgalomba kerültek.

12.12.12. minden idők legnagyobb, a zene és a szórakoztatóipar legnagyobb neveit felvonultató koncertje lesz a Madison Square Gardenben – hangsúlyozták közleményükben a szervezők.

A Rolling Stones fergeteges, az előadók korát meghazudtoló koncerttel kezdte meg szombat este New Yorkban a megalakulása 50. évfordulójára emlékező jubileumi miniturnéjának három fellépésből álló amerikai szakaszát; a harmadik, zárókoncertet december 15-én adják a New Jersey állambeli Newarkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik