Kultúra

Magyar takarítónő ejtette ámulatba Szerbiát

A 38 éves szabadkai takarítónő egy szerb tehetségkutató műsorban „felmosta a zsűrivel a padlót”.

A tehetséges takarítónő produkciójára a srbija.blog.hu hívta fel a figyelmet. Mint írják, a 38 éves Bús Hajnalka egy szabadkai középiskolában takarít. Zenei képzésben sohasem részesült, annak ellenére, hogy édesapja, Lakatos Ferenc Zsiga ismert szaxofonos és énekes volt, akinek a négy gyermeke közül egyedül Hajnalka örökölte a zenei tehetségét. Az apja azonban nem foglalkozott a lányával, ellenben a feleségét minden este elverte. Hajnalkát, saját bevallása szerint, édesanyja némán tűrt fájdalmának az emléke ösztönzi arra, hogy őszintén, tiszta szívből énekeljen szomorú bluesdalokat.

A dal 2.30 körül kezdődik

Egyébként kizárólag az iskolában szokott dalolgatni, takarítás közben, az ott tanuló gyerekek örömére, akik arra szokták buzdítani, hogy újabb és újabb dalokkal rukkoljojn elő. Az idei megmérettetésről férje le szerette volna beszélni, mivelhogy szerinte 38 évesen már öreg az ilyesmihez, ám Hajnalka szerint a párja valójában félti, hiszen tudja, hogy mennyire érzékeny lelkű.

Miután Hajnalka az – először Ray Charles által előadott (majd később számos előadó, köztük Janis Joplin, Aretha Franklin, Simly Red, Norah Jones) – Drown In My Tears című dalt elénekelte a tehetségkutató válogatóján, a zsűri egyik tagja így áradozott: “Felmosta velünk a padlót!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik