Kultúra

Presser ősbemutató a jótékonysági koncerten?

A Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész vendége Falusi Mariann, Rúzsa Magdi és Szabó Tamás lesz.

A Dohány Utcai Zsinagógában ad jótékonysági koncertet vasárnap Presser Gábor barátaival az Élet Menete Alapítvány javára. A művészek most is tiszteletdíj nélkül lépnek fel. A koncert rendezője Novák Péter. Az est fővédnöke Koncz Zsuzsa, Tolcsvay László, Érdi Tamás és Kulka János, a 2011. évi jótékonysági eseményen közreműködő művészek.

Rúzsa Magdi nemrég megjelent, Tizenegy című lemezére Presser Gábor is írt egy dalt: az Egyszer címűt. A szerző honlapján az olvasható, hogy könnyen lehet, hogy a dal ősbemutatóként elhangzik a zsinagógában.

Az Élet Menete Alapítvány magyar fiatalok kezdeményezésére jött létre a múlt tanulságainak és emlékének megőrzése céljából, a holokauszt áldozataira való emlékezésért, és azért, hogy a történelem hibáit ne engedjük ismét megtörténni.

Közösségi és iskolai oktatóprogramokkal, ismeretterjesztő rendezvényekkel, közös, felekezetre és korra tekintet nélküli közösségi megemlékezésekkel, az országban mozgó múzeummal igyekeznek tanítani, kapcsolatokat építeni, az egymás iránti türelmet megteremteni, elmélyíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik