Kultúra

Hétköznapi őrületek ismét

A Szegedi Nemzeti Színház 2012. november 7. és 10. között ismét műsorára tűzi az elmúlt évad egyik legsikeresebb előadását, a Hétköznapi őrületeket. A közönség ismét a színpadon láthatja Pindroch Csabát és Erdélyi Tímeát.

Petr Zelenka Hétköznapi őrületek című komédiája az említett napokon 19 órai kezdettel látható a kisszínházban.  A sokszereplős, kacagtató komédia középpontjában álló harmincas Petr, akit barátnője elhagyott, azon kapja magát, hogy szomszédjait kukkolja – külön felkérésükre. Azonban ebben a világban nem kizárólagos az őrültség, itt mindenki bolond egy kicsit: apja, akinek legnagyobb aggodalma, hogy vajon egy villanykörte belefér-e az ember szájába; anyja, aki kényszeresen újságkivágásokat gyűjt, valamint hobbiból véradásra jár; jó barátja, aki a porszívóval tart fent meglehetősen intimnek nevezhető kapcsolatot; főnöke, akinek szexuális érdeklődése szintén rendhagyónak nevezhető. A szereplők hol mulatságos, hol groteszk helyzetekbe keveredve kergetik egymást és vágyaikat.

Danis Lídia és Pindroch Csaba

A darab, mint a legjobb új cseh dráma, az egyik legrangosabb színházi elismerést, a színikritikusok Alfred Radok-díját. Ismét láthatja a szegedi közönség Pindroch Csabát és Erdélyi Tímeát. A főbb szerepekben Fekete Gizi, Danis Lídia, Ádám Tamás, Kárász Zénó és Borovics Tamás is színpadra lép. A 16 éven felülieknek szóló előadást Balikó Tamás rendezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik