Kultúra

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán duettkoncertje

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán Életünk dalai című duettkoncertje október 25-én, csütörtökön 19 órától kezdődik az IH Rendezvényközpontban.

Életünk dalai címet viseli Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán új koncertje, mellyel Szegeden az IH Rendezvényközpontba látható 2012. október 25-én. A műsorba, a címhez hűen a két művész életét meghatározó dalok kerültek, amelyek egy-egy fontos állomásra emlékeztetik őket és természetesen nagyon kedvesek számukra.

A művész-házaspár úgy gondolta, összeszedi azokat a dalokat, amelyek életük egy-egy fontos eseményéhez, pillanatához, gyerekkorukhoz kötődnek. „Van 5-6 olyan dal, amelyet már úgymond elvár tőlünk a közönség, ehhez kerestünk olyanokat, amelyek passzolnak hozzájuk és a musicalszerető közönség is kedvel. Így került a műsorba többek között Katona Klári, V’ Moto Rock, Hungária és Neoton is. A koncerten a saját életünket meghatározó dalokat énekeljük el, melyek között szerepelnek olyanok, amiket szüleinktől kaptunk útravalóul, hiszen mindketten zeneszerető családból származunk.”

A musical duett koncertekhez képest ennek szélesebbek a műfaji határai, Szinetár Dóra például egy Piaf-sanzont is előad majd. „Régebben anyukámmal sokszor elmentem a fellépésére, ő szokott sanzonokat előadni, amelyeket nagyon megszerettem. A jövőre bemutatásra kerülő Edit és Marlene kapcsán pedig az én életembe is bekerült Edit Piaf. Ezen kívül fogunk énekelni Máté Pétertől is, aki pedig Zoli gyerekkorát határozta meg. A dal a Papp László Sportarénában már elhangzott, ahol a technikának köszönhetően Zoli Máté Péterrel énekelte a dalt, most azonban velem adja elő”

A művészek a már ismert slágerek mellett saját dalaik közül is előadnak párat, például Bereczki Zoltán szólólemezéről, az Álomképről hallhatják majd az eredetileg Tóth Gabival fölénekelt duettet, A holnap másé már-t, ezúttal azonban Szinetár Dóra lesz a partner.

Mivel a házaspár rajong a Disney-musicalekért, mesékért, ezúttal sem maradhat ki egy új rajzfilmsláger a műsorból, így az Aladdin, a Tarzan és A Szépség és a Szörnyeteg után most az Egyiptom hercegéből adják elő Whitney Houston és Mariah Carey duettjét, a When you believe magyar változatát, amelynek szövegét Orbán Tamás írta. A szövegírónak más dala is elhangzik a koncerten, többek között A szerelem él, amely a Duett albumon már hallható volt. „Ez egy új utat nyit abba az irányba, amit az Ajándékkal megpróbáltunk elkezdeni. A szerzők Szabó Zé, Sebastian Armand, illetve Johnny K. Palmer, aki az eredeti szöveget írta. Egy új élet új dala ez…” – mondta Bereczki Zoltán.

Az alapvetően duettekből álló műsorban két-két szólószámot is hallhatnak majd a nézők, Szinetár Dóra a Padam mellett egy olyan musical-slágert is előad, amelyet körülbelül tíz éve énekelt utoljára, és már azelőtt is nagyon szerette, mielőtt eljátszhatta a szerepet. „Ehhez a darabhoz kapcsolódik megismerkedésünk Zolival, de ettől függetlenül is nagyon kedves számomra, ha valaki szereti a musicaleket, akkor ez is tetszeni fog neki.” Bereczki Zoltán is két szólóval készül a koncertre, az egyik nem meglepő módon egy Michael Jackson-medley, amit szinte már elvárnak tőle, a másik pedig egy olyan dal, amelyet már ezerféleképpen feldolgoztak, a címe Song for you, a műsorban azonban magyarul fog elhangozni.

Ami pedig az egyes dalok fölkonferálást illeti, nincs könnyű helyzetben Dóra és Zoltán, hiszen csupa olyan zeneszámot választottak, amelyekhez rengeteg emlékük fűződik, és órákon át tudnának mesélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik