Kultúra

Szegedi Dumaszínház Hadházi Lászlóval, Benk Dénessel és Brutival

A stand up comedy ismert arcai, Hadházi Lászlóval, Benk Dénessel és Bruti lép fel szeptember 29-én, szombaton az IH Rendezvényközpontban.

Hadházi László 1987 óta ír. 1995-ben jelentek meg első írásai a Kretén magazinban. 1994 óta műsorvezető különböző vidéki rádióknál. 1996-tól 2000-ig az HBO, Mennyi? 30! című műsorának szerzője és előadója. Két évig a Kész átverés show munkatársa. 1998-99-ben a Danubius Cappuccino szerzője és előadója, majd 1999-ben ezt a munkát a Sláger Rádió Bumeráng című műsorában folytatja 2002-ig, amikor saját reggeli show-t kap a Juventus rádióban.

 

Benk Dénes soha nem nyert semmit. Se lottón, se humorfesztivált, se tehetségkutatót. Saját bevallása szerint el se indulna olyan versenyen, ahol színpadra engedik. Ennek némiképpen ellentmond, hogy 2001-ben indult a kisvárdai Antonio Banderas hasonmásversenyen, ahol egy Zsil-völgyi bányásznővel megosztva hozták el a 6-7. helyezést.

Ha éppen nem lép fel, akkor könyvet ír, a gyermekkora óta vastüdővel lélegző román üvegfújó, Popa Valieszku életéről, illetve bogarakat éget egy nagyítóval a napon.Benk Dénes ősi magyar stand up dinasztia leszármazottja. Anyai ágról szittya humoristák, míg apai ágról avar lovas-komikusok vére csörgedezik ereiben. Ilyen génekkel nem is csodálkozhatunk, hogy igen korán a tréfálkozás felé fordult. Születését követően a kisebb csínytevéseket hamarosan komoly heccek követik és alig 5 éves korában, már megírja első viccét. Ki ne emlékezne a Két pap biciklizik a tetőn és megszólal az egyik? kezdetű klasszikusára, ami egy csapásra elismerést hozott mind a közönség mind a szakmai kritikusok körében.

 

Bruti soha nem nyert semmit. Se lottón, se humorfesztivált, se tehetségkutatót. Saját bevallása szerint el se indulna olyan versenyen, ahol színpadra engedik. Ennek némiképpen ellentmond, hogy 2001-ben indult a kisvárdai Antonio Banderas hasonmásversenyen, ahol egy Zsil-völgyi bányásznővel megosztva hozták el a 6-7. helyezést.

Ha éppen nem lép fel, akkor könyvet ír, a gyermekkora óta vastüdővel lélegző román üvegfújó, Popa Valieszku életéről, illetve bogarakat éget egy nagyítóval a napon.

Helyszín: IH Rendezvényközpont.
Időpont: 2012. szeptember 29., szombat 18:00
Jegyár: 2.500,- Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik