Kultúra

Tudományos piknik a TIK parkjában

Az Európai Együttműködés Napja keretében kísérletekkel, hot-doggal, játékokkal egybekötött pikniekt tartanak péneteken az SZTE TIK melletti parkban.

Látványos, interaktív kémiai-fotonikai kísérletek, játékos feladatok, IT fejlesztők, fiatal vállalkozók, robotika, hot-dog, nyeremények, zene és minden, ami egy jó piknik hangulathoz kell. 2012. szeptember 21-én első alkalommal kerül megrendezésre szerte az Európai Unióban és a szomszédos országokban az Európai Együttműködés Napja. A visszaszámlálás elkezdődött, és nem kevesebb, mint 204 helyi rendezvény és program várja az érdeklődőket
Európa szerte az Európai Együttműködés Napja alkalmából. Ezen rendezvénysorozat egyik kiemelt projekteseménye a szeptember 21-én, Szegeden megrendezésre kerülő „Tudományos és Üzleti Piknik”, mely a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott SCIENTSTU projekt záró rendezvénye.

A „Piknik” alatt a magyar és román projekt partnerek interaktív kémiai és fotonikai kísérleteket mutatnak be, a kíváncsi látogatók akár saját maguk is kipróbálhatják a látványos kísérleteket. A program részeként az „Innovatív-IT sarokban” több olyan határon-átnyúló tehetséges IT szakértővel, fejlesztővel is lehetőség nyílik megismerkedni, akik érdekes ICT alkalmazásokat, eszközöket fognak bemutatni, valamint megosztják tapasztalataikat és tanácsokat adnak, hogy egy kezdeti ötletből hogyan lehet létrehozni egy sikeres vállalkozást. Természetesen hot-dog evéssel összekötött valódi piknik része is lesz a rendezvénynek, a jó hangulat megteremtéséhez pedig a határon-átnyúló együttműködés keretében magyar és román együttesek játszanak. Romániából közel 100 résztvevő várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik