Kultúra

Világsztárok a Millenárison

De Phazz (de phazz, )
De Phazz (de phazz, )

Jön a gospel egyik legkiválóbb képviselője, a smooth-jazz alapító, fantasztikus gitárvirtuóz, és Európa egyik vezető electro-jazz zenekara. Hétvégén rendezik a Jazzy Fesztivált a Millenárison.

„A stílusos és igényes zenék fiesztáján” olyan világsztárok lépnek színpadra, mint a London Community Gospel Choir. Nagy Britannia immár elsőszámú modern gospel kórusa az elmúlt években keresztül-kasul beutazta a Földet, csak az elmúlt évben 25 országban százezrek előtt zenéltek. Pénteken a Millenárison mutatják be csillogó tehetségüket. A mai napig ők a szigetország legaktívabb és legismertebb gospel formációja. Az „Anglia legjobb hangja” cím mellett tíz lemezzel és több száz koncerttel büszkélkedhetnek. Tehetségüket mi sem jelzi jobban, hogy olyan nagyágyukkal dolgoztak már együtt, mint a Blur, Madonna, Elton John, Sting vagy éppen Paul McCartney. Párszor már megfordultak Magyarországon is, és minden alkalommal, még az ültetett nézőtereken is állva tombolt a közönség.

A szombati „csemege” a smoth-jazz alapító gitárvirtuóz Chuck Loeb, aki olyan jzzlegendákkal játszott együtt, mint Dizzy Gillespie, Bill Evans, Jim Hall, Gary Burton. A fantasztikus gitáros az Intermezzo Trio közreműködésével forrósítja fel a Millenárist.

Legújabb, idén májusban megjelent hanganyagát mutatja be a Jazzy Fesztivál zárónapján, szeptember 23-án Európa egyik vezető electro-jazz zenekara, a De Phazz. A színvonalas és könnyen befogadható igényes lounge zene kedvelői az Audio Elastique című, idén májusban kiadott legfrissebb cd dalai mellett a korábbi De Phazz dallamokat is élvezhetik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik