Kultúra

Mindent vitt a Trónok harca

A Magyarországon is vetített Trónok harca című sorozat lett a kreatív Emmy-díjak nagy nyertese: a George R.R. Martin regényfolyamán alapuló széria összesen hat szoborral gazdagodott a Los Angeles-i gálán.

A helyi idő szerint szombaton este tartott ceremónián a televíziós produkciók főként technikai-művészeti érdemeit ismerték el, de színészi kategóriákban is osztottak ki szobrokat.

Utóbbi területen Emmy-díjjal gazdagodott a rákot nemrég újból leküzdő Oscar-díjas Kathy Bates a Két pasi meg egy kicsi című komédia vendégszereplőjeként. Ugyanebben a kategóriában a férfiaknál Jimmy Fallont jutalmazták a Saturday Night Live című szkeccsműsor alkalmi házigazdájaként nyújtott teljesítményéért.

A drámasorozatok vendégszereplői között a férfiaknál Jeremy Davies kapott Emmyt A törvény embere című szériában alakított szerepéért, a nőknél Martha Plimptont jutalmazták A férjem védelmében című sorozatért.

A csatornák “versenyét” szombaton a Trónok harcával arató HBO nyerte összesen 17 Emmyvel, a CBS 13, a PBS pedig 11 szoborral gazdagodott.

A televíziós Oscarként is emlegetett Emmy-díjat a legfontosabb kategóriákban – összesen 26-ban – szeptember 23-án osztják ki. A gálát az ABC élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik