Kultúra

Petruska András koncertje a szegedi IH Caféban

Szeptember 11-én, kedden, 19:00 órától lép fel a szegedi Ifjúsági Házban a Megasztárban feltűnt tehetség.

“Egy szál gitár, egy szál ének – ezt látja a szemed, de te mégis egy komplett zenekart hallasz a háttérben. Elbújtak a színfalak mögött, vagy ügyes playback? A valóság sokkal izgalmasabb ennél…”

Petruska András énekel, gitározik, dobol, nagybőgőzik, skótdudán játszik, trombitál. Koncertjein járva sokszor nehéz eldönteni, hogy a fülünknek vagy a szemünknek higgyünk, hiszen egy zenekart hallunk, de a színpadon csak egy embert látunk, egy szál akusztikus gitárral. Ehhez tényleg elég egy gitár? – merülhet fel bennünk a kérdés. Előadásában erre is választ kapunk, és megtudhatjuk, hogy András számára a zenélés egy stílusokon és korokon átívelő, véget nem érő játék a saját és a közönsége fantáziájával.

Előadásának legfőbb célja a szórakoztatás és a határtalan gyermeki képzelőerő felszínre hozása. Emellett pedig szeretné bemutatni, hogy a kreativitás nem ismer határokat: tűnhet akármilyen lehetetlennek egy ötlet, kitartó munkával mégis bármit el lehet érni. Így lett belőle is egyszemélyes zenekar.

Előzenekar: a “kétszemélyes” MELODISZTIK.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik