Kultúra

Hoffman életművét jutalmazzák

Az idén hatvanéves San Sebastian-i Nemzetközi Filmfesztivál különleges életműdíjával tünteti ki Dustin Hoffmant.

A 75 esztendős, kétszeres Oscar-díjas művészt, aki mögött csodálatos pályafutás áll, Hollywood egyik legnagyszerűbb színészeként ismerik el a díjjal – fogalmaztak pénteki közleményükben a legrangosabb spanyol filmfesztivál szervezői. A díjátadó ceremóniára a szeptember 21. és 29. között zajló filmmustra záróeseményeként kerül sor.

Hoffman, aki számos klasszikussá vált amerikai filmben szerepelt, 1967-ben a Diploma előtt című produkció főszerepével hívta fel magára a filmvilág figyelmét, később többek között az Éjféli Cowboyban, Az elnök emberei című politikai thrillerben, valamint a Maraton életre-halálra, a Kramer kontra Kramer, az Aranyoskám és az Esőember című alkotásokban láthatta a közönség.

San Sebastianban azonban rendezőként mutatkozik be: a fesztiválra Quartet című filmjével érkezik, amely visszavonult operaénekesek idősotthonában játszódik.

A filmmustra idején további életműdíjakat is kiosztanak: Donostia-díjban részesül John Travolta, Oliver Stone, Ewan McGregor és Tommy Lee Jones is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik