Kultúra

Újabb pofon Pozsgainak

pozsgai-zsolt(960x640)(1).jpg (pozsgai zsolt, )
pozsgai-zsolt(960x640)(1).jpg (pozsgai zsolt, )

Nem elég, hogy kiütötték, még írásbeli figyelmeztetést is kaphat az Újszínház főrendezője.

Pozsgai Zsolt nem nyilatkozhatott volna felettese, Dörner György beleegyezése nélkül a Népszavának. Mint a Blikk elsőként megírta, a rendező-drámaíró nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, miután kollégája, Derzsi János leütötte színházi irodájában. A főrendező feljelentette a színművészt, aki azon dühödött be, hogy Pozsgai besúgónak állította be. A főrendező ugyanis megköszönte Derzsinek az információkat, amelyeket – szerinte – az előbbi vezetésről adott az új vezetőségnek.

Dörner György a HírTv-nek azt mondta: kötelessége megvédeni a színház dolgozóit, még egymással szemben is. Sok a hazugság a színházi és a közéletben is, a pofon azonban elcsattant, ezért a színész felelni fog. Az Újszínház igazgatója szerint Pozsgai nyilatkozata előtt Derzsi tett rá sértő nyilatkozatot a színházi portálon, de azt sem helyesli, hogy a főrendező nem egyeztetett vele nyilatkozata előtt. Ezért szóban már megfeddte, és lehet, hogy ezt írásban is megteszi.

Koncz Gábor a Blikknek azt mondta, tudja, nem helyes az önbíráskodás, de nála működik. A Jézusfaragó ember című darab próbájára érkező színész azt mondta: őt eddig soha nem támadták meg, ha úgy alakult volna, az illetőnek egészen biztosan annyi. Ráadásul Pozsgai Zsolt jó barátja, ha ő ott van, akkor mindez nem történik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik