Kultúra

Keresik a legjobb épületet

A Média Építészeti Díja nemzetközi előzsűrije már válogat a pályaművekből.

Idén 47 épület és 77 terv versenyzik a díjért. A finalisták listáját várhatóan szeptember 3-án hozzák nyilvánosságra. A Média Építészeti Díjára benevezett projekteket tavaly először értékelte nemzetközi előzsűri, ez idén is folytatódik. A tavalyi előzsűritagok – a legismertebb cseh építészeti napilap, az archiweb.cz főszerkesztője, az egyik legrégebbi román építészeti folyóirat, az Arhitext főszerkesztője, valamint a sikeres lengyel építészeti könyvesbolt a w-a.pl tulajdonosa – mellett két új tagja van: a kiemelkedő szlovén építész, Maruša Zorec és a magyar szaksajtó kiváló szerkesztője, Götz Eszter.

A szakmai előzsűri által kiválasztott 5 tervet és 5 épületet a vezető magyarországi médiumok képviselőiből álló zsűri értékeli a nyilvánosság előtt a megújuló Katona József Színházban, október 25-én este hattól.

A közönséget sem hagyják ki, az előző évekhez hasonlóan kétkörös szavazáson választhatják ki az általuk legjobbnak ítélt munkákat. A közönség a beérkezett munkákból 10 tervet és 10 épületet juttathat a második körbe, ahol a legtöbb szavazatot elért projektek kapják meg a Média Építészeti Díja közönségdíját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik