Kultúra

Sziget: indul a nagyüzem

sziget 2011 (sziget, fesztivál, )
sziget 2011 (sziget, fesztivál, )

A fesztivál első hivatalos napján a brit Placebo, a magyar fellépők közül pedig a Quimby, az Anima Sound System, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude is színpadra lép.

A nagyszínpadon a Gocoo japán ütőegyüttes, a brit Glasvegas, a német Beatsteaks és a tavalyi Szigeten már sikerrel bemutatkozott brit Hurts után az európai alternatív rockszínteret csaknem két évtizede meghatározó, szintén brit Placebo lép fel.

Ma játszik a világzenei nagyszínpadon a bosnyák Dubioza Kolektiv, a holland Amsterdam Klezmer Band, a spanyol Che Sudaka, a mexikói Los Da Abajo és a magyar Quimby. Az A38 színpadon a Bonaparte berlini punk formáció indítja a programot, majd a Kerekes Band, a brit Anna Calvi, a belga dEUS és az amerikai Ministry is fellép.

Az Arénában a brit Saint Etienne, a Petőfi Rádió magyar zenei nagyszínpadon pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel, az Anima Sound System, a Pál Utcai Fiúk, a Budapest Bár és a Magna Cum Laude várja a fesztivál látogatóit.

Mától a fesztivál minden helyszínén megindulnak a programok: a Porondszínház például komolyzenei, irodalmi, színházi és tánceseményekkel, a Hungarikum Falu “páros” programokkal és tűzugrással, a Nagy Utcaszínház a francia Compagnie Pipototal monumentális, látványos, álombéli gépezeteivel, a Múzeumi Negyed mintegy húsz közgyűjtemény programjaival, a Civil Sziget és a Zöld Udvar pedig több mint ötven szervezet, intézmény, alapítvány sátrával várja a látogatókat.

Mától a YouTube-on élőben követhetjük a koncerteket>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik