Kultúra

Startol a Sziget

A magyar dal napjával ma kezdődik a 20. Sziget fesztivál programsorozata. Az augusztus 13-ig tartó rendezvényen mintegy 300 előadó lép fel.

Az ötödik alkalommal megrendezendő, a magyar zenéket népszerűsítő napon déltől 11 órán át nyolcvan fellépő 150 magyar slágert játszik el. Itt lesz például Zalatnay Sarolta, Fenyő Miklós, a Beatrice, Balázs Fecó, az Európa Kiadó, Hobo, a Karthago, Koncz Zsuzsa, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, a KFT, az URH, a Tátrai Band, Török Ádám és a Mini, a Kimnowak, Gerendás Péter, a Kiscsillag, Rúzsa Magdi, Sub Bass Monster, a Péterfy Bori & Love Band, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is.

Lesz Ákos-show

Hétfőn, a mínusz egyedik napon a Csík Zenekar ad háromórás koncertet, a Porondszínházban pedig Cseh Tamás-emlékestre várják a közönséget. A nulladik napon Ákos lép fel nagyszabású showjával, de kedden tartják a fesztivál metálnapját is.

A Sziget szerdán kapcsol nagyüzemre. A fesztivál mintegy 300 fellépőjéből 150-en érkeznek külföldről, a legnagyobb neveknek Snoop Dogg, a Killers, az LMFAO, a Korn, a Placebo, a Hurts, a Stone Roses, a Sum 41 és a Pogues számítanak.

A Sziget számos újdonsággal, meglepő installációval szolgál, például a Sziget Eye nevű óriáskerékkel. Több színpad is új helyszínen várja a fesztiválozókat, a művészeti, komolyzenei, színházi, cirkuszi és dzsessz programokat pedig a KultúrZónába csoportosították.

Élő közvetítés

A fesztivált augusztus 8-tól a világ legnagyobb videomegosztó portálja, a YouTube élőben közvetíti, a 15 órától induló közvetítésben a nagyszínpad, a világzenei party nagyszínpad és az A38 színpad műsora lesz látható.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik