Kultúra

A magyar dal napjával elkezdődött a Sziget

Sziget (ingyenes, sziget 2012, )
Sziget (ingyenes, sziget 2012, )

Megkezdődött a 20. Sziget fesztivál programsorozata vasárnap délben: a rendezvény mínusz kettedik napján a magyar dal napját ünneplik 11 órán át tartó műsorral, mintegy nyolcvan előadó százötven népszerű magyar dalt játszik el az elmúlt több mint negyven év terméséből.

A magyar dal napja a Szigethez hasonlóan szintén jubilál, hiszen idén az ötödik ilyen rendezvényt tartják meg. A fellépők sorát délben a nagyszínpadon az elsősorban a hatvanas-hetvenes évek dalait feldolgozó műsorával a Smile zenekar nyitotta, az első szám a Mindenki valakié volt, amelyet eredetileg Charlie énekelt. Az első órában Zalatnay Sarolta is színpadra lép és két dal énekel a Smile kíséretében.

A hőség miatt a szervezők a Sziget nagyszínpada előtti téren porlasztott vízzel hűtik a levegőt a nézőtér felett. A bejáratnál szintén hűtött tér fogadja a látogatókat, akik folyamatosan érkeznek a rendezvényre. A bejutás a fesztiválra gyors, zökkenőmentes, a délután folyamán várhatóan még többen látogatnak ki a Szigetre. Néhány programhelyszínen és a szolgáltató részeken az utolsó simításokat végzik, de a fesztivál gyakorlatilag megkezdődött.

A mintegy nyolcvan vasárnapi fellépő szinte lefedi a magyar könnyűzene élvonalát, ott lesz például Fenyő Miklós, a Beatrice, Balázs Fecó, az Európa Kiadó, az Első Emelet, Hobo, a Karthago, Koncz Zsuzsa, a Ladánybene 27, a Neoton Família, a Pa-Dö-Dö, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, a KFT, az URH, a Tátrai Band, Török Ádám és a Mini, Novák Péter, Gerendás Péter, Keresztes Ildikó, Kardos-Horváth János, a Kiscsillag, Rúzsa Magdi, Sub Bass Monster, a Péterfy Bori & Love Band, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is.

A négy évvel ezelőtti rendezvényhez hasonlóan idén újra öt-hat perc jut egy-egy produkcióra, de lesz néhány hosszabb műsor is. A fellépők egészen 23 óráig váltják egymást a nagyszínpadon.

Az idei Sziget fesztivál augusztus 13-ig tart és azon mintegy 300 előadó lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik