Kultúra

Experimentális kultzene a Rongyban

A Serotonin Sunshine különleges produkcióját láthatják augusztus 4-én, szombat este kilenctől a szegedi, Kossuth Lajos sugárúti Rongyban.

augusztus 4. 21:00
Serotonin Sunshine – elektronikus glitch
belépés: ingyenes

Az experimentális hangzások és a kísérletezés egyre több hazai zenekar és előadó munkáiban egyre több szerepet kap, új színt hozva a felvételek és a koncertek hangzásvilágába.

A Serotonin Sunshine egy egyszemélyes elektronikus – glitch produkció, amiben a számok rengeteg hangminta felhasználásával, a felhasznált hangok tördelésével, torzításával és a vokálok elmosásával jönnek létre. A felvételekben nagy hangsúllyal vannak jelen a noize music elemek, amik jelentős szabadságot adnak az élő előadás során(a felhasznált hangok és torzítások változtatásával), emellett fellelhetők még a dream pop hatások és némi minimalizmus is.

Az első lemezen és az ezen kívül létrejött számokban ugyanúgy megtalálhatóak a mélyebb downtempo elemek (Rain), mint a dallamos, tördelt gitárhangzás (It’s broken), vagy a looperekkel felépített háttérvokál sémák (Euthymia).Az előadás live act formában, élőben kerül összeállításra amihez tartozik egy vetítés is az előadás alatt.

A Serotonin Sunshine adott már elő a SoundKitchen és az Ultrahang Feszt berkein belül is, és érdekes új fellépések előtt áll: Szeged után legközelebb a Berlin Music Week keretein belül fog fellépni.

A produkció számait meghallhathatják itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik