Kultúra

A tévében: Dávid és Góliát

Embervadászok, indítékvadászat, Holdra szállás és a bűn zsoldosai.

21:20, Viasat3, Játssz a túlélésért!
Régi filmes téma a “szegény embernek pénzt ígérnek, hogy vadászoknak segítsen, de végül préda lesz belőle”. Ezt a verziót most azt teszi különlegessé, hogy Ice-T játssza a főszereplő hajléktlant, akinek meggyűlik a baja a vadászokkal, melyeket olyanok alakítanak, mint F. Murray Abraham vagy Rutger Hauer.

21:25, Duna Tv, Macska és az egerek
Ebben az Agatha Christie-történetben egy bentlakásos intézet dolgozóival és tanulóival játszik a halál, a nyomozó Larosiére-nek pedig épp ezért minél hamarabb ki kell találnia nemcsak a gyilkos személyét, hanem egyáltalán az indítékot.

22:50, m1, Ember a Holdon – Az Apolló-11 küldetése
Collins, Amrstrong és Aldrin – ők voltak a tagjai az Apollo-11 küldetésnek, utóbbi kettő pedig a Holdra is lépett – eddig egyedüliként. Egy kis lépés ez egy embernek, de egy nagy lépés ez az emberiségnek – jól ismert bon-mot. Persze sokak szerint mindez csak sötét holywoodi stúdiók színfalai közt megrendezett show volt – a tévéfelvételekből mindenesetre összerakhatjuk a hivatalos történetet. 

23:10, film+, Erőszakik
Két, kissé depressziós bérgyilkosnak a gótikus Bruges-ben kell meghúznia magát, miközben sok mindennel kell szembenézniük – Martin Mcdonagh remek filmje egyszerre vígjátélk és dráma; érdemes megnézni, hogy ez hogy is lehetséges. Colin Farrell, Brendan Gleeson és Ralph Fiennes főszereplésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik