Kultúra

VÁRSzínházi Esték a szegedi Várkertben

A szegedi Móra-parki Várkertben július 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap, este kilenctől igazi sztárparádét láthatunk.

Program:

Július 14. (szombat) 21.00
Mondod-e még a szót, szeretlek?
Párkapcsolati tréning egy ülésben, nem csak pároknak

Mondod-e még a szót? Ismerjük még? Használjuk? Érezzük-e még? Merjük-e kimondani? „SZERETLEK!” V. Kulcsár Ildikót elsősorban újságíróként ismerhetik az olvasók, most azonban az is kiderül, hogy az “Élet” és V. Kulcsár Ildikó egy szórakoztatóan igaz, színpadra szerzett estével is meg tudja lepni a tisztelt publikumot.Kádek Heny és Gáspár András remek játékával valamint a szerző “belebeszéléseivel” egy humoros, ironikus és szomorkás, cikkekből szerkesztett, zenés darabot élvezhet a közönség.

Szereplők:
A Botcsinálta Professzor, interaktív: V. Kulcsár Ildikó
A Nő, Feleség meg egyebek: Kádek Heny
A Férfi, Férj, Szerető, Kisfiú: Gáspár András

Író: V. Kulcsár Ildikó
Rendező: Czeizel Gábor
Jelmez: Veréb Dia

Július 15. (vasárnap) 21.00
Neil Simon: Női Furcsa Pár
A Száguldó Orfeum színház produkciója

Nem csalás és nem ámítás, mert egy klasszikus Neil Simon darabról van szó, amelyet Jack Lemon és Walter Matthau alakításával zárhattunk a szívünkbe. A szerző csavart a történeten egy nagyot és megalkotta a női változatot. Nemre és korra való tekintet nélkül, mindannyian magunkra ismerhetünk ebben a fergeteges vígjátékban, amely Bencze Ilona kifogástalan rendezésében, természetesen egy new yorki lakásban játszódik, bár történhetne Párizsban vagy akár Budapesten is. A két női főszereplő, Florence az elhagyott feleség és Olive a laza újságírónő szórakoztató és összeférhetetlen kettőse mintha egy tükröt állítana elénk, amely a nevetéstől állandóan kicsúszik a kezünkből. A négy barátnő kedves figyelmessége és huncutsága biztosítja, hogy a „családi légkör” állandóan mozgásban legyen, s amire aztán a két spanyol fivér teszi fel a koronát.

Szereplők:
Florence: Hüvösvölgyi Ildikó
Olive: Ivancsics Ilona
Renee: Szilvássy Annamária
Sylvie: Farkasházi Réka / Szumelidisz Kriszti
Mickei: Bajza Viktoria
Vera: Balázs Andrea
Jesus: Bardóczy Attila
Manolo: Agárdi László

Rendező: Bencze Ilona

Ajánlott videó

Olvasói sztorik