Kultúra

Akrobatikus cirkuszszínház misszióval a Műsziben

bolondok-hajója (bolondok hajója, )
bolondok-hajója (bolondok hajója, )

Ismét rendhagyó élményben lehet részünk, ha ellátogatunk Budapest legmerészebb művészeti bázisába, a Műszibe.

A kalózok után a bolondok hajója is kikötőre talál Budapest legújabb műhelyében, a Művelődési Szint (Műszi) Blaha Lujza téri állomásán. A független alkotói közösség egy nemzetközi társulat premier előtti bemutatójára készül. Szerencsések lehetünk péntek 13-án.

A Ship of Fools (Bolondok hajója) színházi társulat cirkuszi és akrobatikus performanszával nemcsak elkápráztatni kívánja közönségét, hanem felhívni a figyelmet egy gyógyíthatatlan betegség, a Huntington-kór problémájára és a drámaterápia fontosságára is.

Sacha Baron Cohen (Ali G/Borat/Diktátor), Helena Bonham Carter és az Oscar-díjas Emma Thompson egykor mind a világhírű párizsi Ecole Phillipe Gaulier növendékei voltak. A bohócművészetek és klasszikus buffó-műfaj speciális intézetének jelenlegi hallgatója az a Charles Shetcliffe, aki kanadai, francia és angol művészekből álló csapatával, a Ship of Foolsszal éppen Magyarországon próbál. Charles Shetcliffe 10 éve dolgozik cirkuszi területen olyan társulatokkal, mint a The Invisible Circus, a The Wonderclub, az Arcadia, a Ratupadrainpipe vagy az InService Productions.

Az alapító Charles Shetcliffe-nél 2008-ban diagnosztizálták az idegrendszert és a mozgáskoordinációt megtámadó kórt. A fiatal művész missziónak tekinti, hogy alkotótársaival komikus és groteszk előadással figurázzák ki a sors által rámért megpróbáltatásokat, ezzel nyomatékosítva a drámaterápia szükségességét és jótékony hatását.

Budapest legújabb kulturális intézménye, a belvárosi Blaha Lujza téri Corvin Áruházban működő Műszi egy rendkívüli estével szeretne hozzájárulni ehhez a küldetéshez: a szervezők egy különleges művészeti élmény mellett drámaterapeutákkal szervezett beszélgetést is rendeznek a nemzetközi társulat július 13-i fellépésére.

Noha csak szeptemberben lesz a Műszi chivatalos megnyitója, az értékmentő kulturális közösség fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy újjá varázsolt alkotóbázisán a nyári hetekben is igényes, eredeti és kísérletező művészeti programoknak adjon helyet. A belgrádi underground világát bemutató júniusi balkáni kalóz-kommandó sikerét követően most igazi forró hangulatú frissességet kínál a kalandokra kész közönségnek.

Bolondok hajója – akrobatikus cirkuszszínház

Időpont: 2012. július 13. péntek 20:30

Az előadás után közönségtalálkozó az alkotókkal!

Helyszín: MŰSZI – Művelődési Szint alkotóközpont és befogadótér www.muszi.org Budapest, VIII., Blaha Lujza tér 1-2. (Corvin Áruház, III. emelet)

Bejárat a Somogyi Béla utca felől! Keresd a piros ajtót, és csengess fel!

Belépő: 300 forint/1 euro

(Az ár tartalmaz egy MŰSZI-frissítőt.)

Regisztráció ajánlott a program@muszi.org címen vagy a facebookon.

Alkotók: Charles Shetcliffe, Chanti Hobbit, Duncan Cameron Rendező: Charles Shetcliffe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik