Kultúra

A Pókember lehűti a dühöngő bikát és a szaunázó franciát [Heti premierek]

Fortyog a düh az Oscar-jelölt belga bűnfilm állataihoz hasonuló marhatenyésztőjében, Finnországban találja meg a szerelmet a családja elől menekülő francia, az új Pókember pedig a Gyíkemberrel kelt légörvényt New York felhőkarcolói között – ez az e heti kínálat.

A csodálatos Pókember – The Amazing Spider-Man

Az idei év szerelmespárja! Az új Spencer Tracy és Katherine Hepburn! – hetek óta ezt harsogják a címoldalak az új Pókember-film főszereplői kapcsán. A filmtörténet legszegényebb szuperhősének latex gúnyáját magára öltő Andrew Garfield és a független filmes berkekből érkező Emma Stone ugyanis állítólag nem csak a filmvásznon szerettek egymásba, hanem a való életben is. Sam Raimi trilógiája és a Tobey Maguire-éra után Marc Webb rendező (500 nap nyár) visszanyúlt a kezdetekig, és elölről építi fel a radioaktív pók csípése nyomán kialakuló legendát. Peter Parker fő riválisa ez alkalommal apjának egykori munkatársa, a Gyíkemberré váló Dr. Curt Connors, akit Rhys Ifans kelt életre – ugye emlékszünk Hugh Grant alsógatyás bérlőtársára a Sztárom a páromból?

Bikanyak – Rundskop/Bullhead

A tavalyi legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat paraszthajszállal vitte el ez elől a sűrű, sötét belga krimi elől az iráni házaspár válásának kálváriáját feldolgozó Nader és Simin. Pedig Michael R. Roskam mozija megérdemli a figyelmet. A vallon-flamand határ közelében élő marhatenyésztő izomkolosszust, Jacket állatorvos társa veszélyes gengszterrel hozza össze: az állati szteroidokkal kereskedő maffia fejével, akit egy újságíró meggyilkolásával vádolnak. Feldolgozhatatlan múltbéli trauma, egy gyerekkori barát és a Nő felbukkanása árnyalják az összképet, és teszik felejthetetlenül komor képi világgal egyedivé a filmet.

Szauna Párizsban – Let My People Go!

Csak üdvözölni lehet azokat a francia vígjátékokat, melyek a hazai pályán túlmutató történetekkel és elképesztő csavarokkal szórakoztatnak. Ez a film is ilyen: egyetemista főhőse, Ruben Finnországba utazik szaunákat tanulmányozni, majd a friss szerelem egy jóképű fiatalember képében ott tartja – postásként. Aztán az ölébe hullik egymillió euró, szerelme szakít vele, és haza kell térnie Párizsba, ahonnan pont túlbuzgó, zsidó családja elől menekült el. A fanyar humorú komédia szereposztásának érdekessége, hogy Almodóvar egyik kedvenc színésznője, Carmen Maura alakítja a fiacskája életét elrendezni akaró, rámenős mamát.

VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=RRhOeWbstbE

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik