Kultúra

A tévében: az egyiknek sikerül…

Nem mindenkinek persze, a kettős életű szuperhőst sem kell irigyelni, az állami gondozottat nem is szokás, a depressziós borbélyt meg végképp nem.

21:00, Filmmúzeum, Darkman

A tegnap már Pókemberileg emlegetett Sam Raimi most egy 22 éves filmjével lett aktuális, amelyben, jé, egy másik szuperhős-rendcsináló, a Darkman történetét mondja el. Aki afféle Batman, csak jobban álcázza magát, bár ez a denevérembernél csak jobban sikerülhet. A főszerepben az utóbbi évek legjobb akciófilmes színésze, Liam Neeson látható, az oldalán a Coen-felelség Francis McDormanddel.

21:15, Duna TV, Miloš Forman: Amibe nem halsz bele…
Forman ebben az epizódban a legjobb, legsikeresebb filmjeiről beszél, illetve azok szereplői beszélnek róla: Hair, Ragtime, Amadeus, Valmont. F. Murray Abraham pl. biztos sok érdekeset és tanulságosat tud mondani az Amadeus forgatásáról.

22:15, Duna TV, Hát ki az én életem?

A fura cím egy seregnyi testvérre utal, aki állami gondozásba kerülnek, közülük a nagyobbak szülőként látszódnak a kicsik szemében. Akik meg is fogadják, hogy a nagykorúság után afféle családként fognak élni a kicsikkelm ár amennyire ez lehetséges, degondjaik támadnak a kivitelezéssel.

22:50, film+, Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

Tim Burton steampunkos hangulatú, azaz az iparosodó, olajos, szénporos, depressziós Angliára szabott sötét, melankolikus musicalt írt egy borbélyról, aki amúgy hobbi-sorozatgyilkos is volt. A film kicsit előlegzi az azóta Burtonnel történteket: nem túl meglepő és váratlan film attól a rendezőtől, aki mindig kész volt valami váratlanra, de azért nem is teljesen csak ujjgyakorlat. Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman és Sacha Baron Cohen. 

23:05, RTL Klub, Fehér Sárkány, Vörös Tigris

A hongkongi akciófilmek címe, szereplőinek neve vagy akár a cselekménye elég elriasztó, utóbbi sokszor kiszámítható. De olyan mennyiségű és minőségű munka áll mögöttük, hogy ihaj, belezöldülünk, kettéáll a fülünk. Parádés harcművészeti és akciófilmes alapszint jellemzi az ország wuxiáit, kardozós-harcolós munkásságát, így ha feltűnnek a tévében, örüljünk, ha házhoz jönnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik