Kultúra

Bemutatták J. K. Rowling új regényének borítóját

j.-k(960x640).jpg (j. k. rowling)
j.-k(960x640).jpg (j. k. rowling)

J. K. Rowling első felnőttregényének fedelén hatalmas fekete X jel látható, amelyet a szavazócédulákról ismert négyzetbe rajzoltak. A borító tűzpiros hátterét aranysárga szegély keretezi.

A világhírű Harry Potter-sorozat szerzőjének első felnőttregénye szeptember 27-én kerül a boltok polcaira. A Little, Brown nevű kiadócsoport „egy kisvárosról szóló nagy regényt” ígér rövid összefoglalójában. Az 512 oldalas könyv egy látszólag idilli angol helységbe kalauzolja az olvasókat. A történetben a városlakók tanácsválasztásra készülnek a negyvenes éveinek elején járó Barry Fairbrother hirtelen és sokkoló halálát követően.

A könyv keményfedeles változatát húsz fontért (hétezer forintnak megfelelő összegért) szerezhetik majd be a britek, míg az elektronikus verziót nagyjából 12 fontért fogják kínálni a szigetországban.

A Harry Potter-regények globális sikere óta – nagyjából 450 millió példányt adtak el a hétkötetes sorozatból – Rowling minden tollvonását árgus szemekkel figyeli a könyvipar. A varázslótanonc történetéről szóló könyveknek és a rájuk épülő mozifilmeknek köszönhetően ő lett a világ első milliárdos írója.

A brit szerző áprilisban bejelentette, hogy egy Harry Potter-enciklopédián is dolgozik, amelynek bevételeit jótékonysági célokra kívánja fordítani. A különleges lexikonra azonban valószínűleg még jó ideig várniuk kell a Potter-rajongóknak, ugyanis Rowling szavai szerint „meglehetősen időigényes munkáról van szó”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik