Kultúra

Nyári Kavalkád: Dumaszínház és Gryllus Vilmos

A Dumaszínház és Gryllus Vilmos látható július 5-én, 20:30 -tól és július 6-án, 16:30-tól és 18:30-tól a szegedi Városháza udvarán.

Július 5, 20.30

A Dumaszínház előadása Kovács András Péterrel és Dombóvári Istvánnal

Kovács András Péter:

Az adót mindig rendesen megfizeti, rendezvényről sose késik, az ebédet az utolsó morzsáig megeszi, naponta háromszor fogat mos, nem iszik, nem dohányzik, a kávét is mérsékelten fogyasztja.

Az iskolában mindig ötös volt, hittanból és latinból többször dicséretet is kapott, summa cum laude végezte az egyetemet, tizenöt éves kora óta nem puskázott. Két kilónál több súlyfelesleg sosincs rajta, megáll a sárgánál, türelmes a pénztárosnővel. Hát élet ez?

Dombóvári István:

Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet tudni, hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a ne már és az inkább hagyd abba irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta. Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.

Július 6, 16.30 és 18.30
Gryllus Vilmos – Biciklizős dalok, gyermekkoncert

Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadó- és alkotóművész, gyermekeknek készült színházi, rádiós és televíziós műsorok megálmodója, megteremtője, szereplője, óvodai, iskolai foglalkozásokon is tanított dalok elismert szerzője. Saját és alkotótársaival közösen létrehozott műsorai ma éppúgy fontos részét teszik ki pályafutásának, mint a „kalákás” produkciók. Koncertjén megzenésített versekkel lép a gyermekközönség elé.

“Egy szép nyári reggelen biciklizni indultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: „Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…” Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története. Mert amit közös biciklizéseink közben láttunk-találtunk-csináltunk, arról később mind dal született.”

(Gryllus Vilmos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik