Kultúra

Két nap alatt négy gigakoncert lesz

Duran Duran (Duran Duran)
Duran Duran (Duran Duran)

Június végén két nap alatt négy gigakoncertnek ad otthont Budapest, de a nyár második felére is jut egy-két nagyágyú.

A sort Sting nyitja: az immár visszatérő vendégnek számító, 16-szoros Grammy-díjas angol zenész június 26-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában. Sting ezúttal visszatér saját műfajához, s legnagyobb slágereit hagyományos hangszerelésben adja elő. A koncertre már 9 900 forintért i kapható jegy, de ha a legjobb helyről akarjuk élvezni a Police egykori frontemberének produkcióját, akkor negyedszázezer forintot kell leperkálnunk a kasszánál.

Másnapra, június 27-ére, a Sportaréna és a Petőfi Csarnok is világsztár fellépővel készül. Az előbbi helyszínen Julio Iglesias, a „spanyol trubadúr” dobogtatja meg a magyar hölgyek szívét, a Pecsában viszont a Zakk Wylde fémjelezte Black Label Society, az egyik legnépszerűbb amerikai heavy metal zúz. Mindkét koncertre bejuthatunk akár kevesebb mint tízezer forintból, a spanyol esetében azonban akár 50 ezer forintot is fizethetünk egy jó jegyért.

Iglesias a színpadot a mai napig méltán népszerű, stíluskirály brit „popegyüttesnek”, a Duran Durannak adja át. Június 28-i koncertjén a birminghami banda négy eredeti tagja Dom Brown gitárossal kiegészülve lép színpadra. A koncerten szemezgetnek majd nemcsak az utolsó album dalaiból, hanem a 80-as és 90-es éveket meghatározó slágerekből is, így várhatóan elhangzik a Rio és a Girls On Film is. A koncertre jegyek 10 900–17 900 forint jutunk be.

A július Rhoda Scottról és Bryan Adamsről szól majd. Rhoda Scott és Varnus Xaver egy esztendeje lezajlott koncertsorozata, az Orgonák csatája után idén itt a Revans lehetősége: július 12-én a két művész ismét együtt lép színpadra a Sportarénában. Mozart, Gershwin és a szabad improvizáció jegyében telik majd az este: elhangzik például Xaver és a Talamba Ütőegyüttes előadásában a Kék rapszódia, a Kis éji zene és a Török-induló, de a két legendás orgonista mellett improvizál majd Rhoda partnere, a francia jazz-ikon La Velle. Jegyek 4900-12 900 forintért kaphatók.

Bryan Adams 29-én lép az Aréna színpadára. A sokak által egyslágeresnek hazudott kanadai előadónak legalább két dalát mindenki ismeri – így az (Everything I do) I do it for You-t, és a Summer of ’69-t –, de ezek mellett felcsendül majd a Grammy-díjas kanadai pályafutásának összes meghatározó dala. A koncertre az érdeklődők 8900-19 500 forintért válthatnak jegyet.

Augusztusban három különböző helyszín várja az érdeklődőket három különböző stílusú – de világszínvonalú – előadóval. Rögtön augusztus első napján lép színpadra a G3 formáció – ahárom gitárzseni. A Joe Satriani alapította alakulat a kezdetektől fogva számos fantasztikus gitárművészt vonultatott fel. A jelenlegi felállásban Steve Morse és Steve Vai biztosítja a társaságot Satrianinak. A hármas koncertjének szintén a Sportaréna ad otthont. Jegyek 7900-15 ezer forintért kaphatók.

Augusztus 21-én Budapestre érkezik a dallamos rockzenét játszó Toto. Az amerikai banda a Petőfi Csarnokban lép fel, ahol elhangzanak majd az együttes 30 éves pályafutásának legnagyobb sikerei. A koncertre 10 900 illetve 13 900 forintért válthatók jegyek.

A nyár egyik utolsó napján, augusztus 26-án a Budapesti Kongresszusi Központban ad koncertet a kultikus Jethro Tull ikonikus vezéralakja, Ian Anderson. A fuvolavirtuóz 1972 óta először adja elő teljes egészében a Jethro Tull legendás, Thick As A Brick című albumát. A koncert második felében pedig hallhatjuk a konceptlemez frissen megjelent második részét, amely „találóan” a Thick As A Brick 2 címet viseli. Az élményt 8900 vagy 14 900 forintért vásárolhatjuk meg.

És akkor még nem is beszéltünk a nagy fesztiválok sztárjairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik