Kultúra

A tévében: valami második

Nemcsak az első, a második is lehet fontos: második Föld, második szülő, második továbbjutó az EB-csoportban, másodikfeleség, második zenekar.

18:00, National Geographic, Kutatás a “Második Föld” után
Ha az emberiség nem is, előbb-utóbb eljön az a tényező, ami miatt kénytelenek leszünk elhagyni a Földet. De hova mehetünk? A Naprendszeren kívüli legutóbbi lehetőségekről, reményekről, feltételezésekről (amielyek mint reális eshetőség azért még elég jelentős technikai fejlődést követel meg) beszél ez az ismereterjesztő műsor.

20:00, RTL Klub, Miről álmodik a lány?
Dik a lány, dik a lány, hát arról, hogy megismerkedik az apjával, aki nem vehette feleségül azt az fiatal nőt, aki a lány anyja. Mivel az apa foglalkozására nézve angol arisztokrata. És Colin Firth. Ám ez akkor lesz igazán érdekes, amikor a lány 17 évesen beállít az apjához Londonba, amiről a férfinek előzetes sejtelme sincs.

20:15, m1, Hollandia-Portugália
A halálcsoport utolsó fordulójában a két meccs (ez és a dán-német) függvényében bármi lehet. A csapatok egymás kezében vannak, csak a németek helye biztos. A hollandoknak mindenképp nyerniük kell, ha akarnak valamit, de akadozik a támadójátékuk, a portugáloknak viszont gyenge a védelmük, és ha nem szereznek ponto(ka)t, ők is bajba kerülhetnek. Egyszóval: emlékezetes meccsre lesz kilátásunk. 

21:50, Story4, A betolakodó
A csatorna megint egy különleges filmmel örvendeztet meg bennünket a sok ismétlés között. A férfi egy hónap után elveszi a nőt, aki egy idő után úgy érzi, más is él velük a házukban. Egy halott szelleme? A remek Charlotte Gainsbourg játssza a főszerepet, és ő csak érdemes produkciókban vesz részt, de Charles Powell vagy Nastassja Kinski sem rossz ajánlólevél.

23:30, Duna TV, Napozz Holddal
Egyszer egy szőkített nő kifogott egy jó napot, jelvény nélkül a házak falaira egy puskát rajzolt. Igyekezz, az égbolt zár, de legalábbis a Kispál és a Borz – Merényi Dávid filmje az utolsó a Sziget nulladik napján végérvényes búcsú kapcsán beszéltette a zenekart, és persze arról is tudósított, hogy kell egy rendszer, ami nem mozog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik