Kultúra

Az idén is lesz Rózsaünnep Szőregen

rózsa (rózsa)
rózsa (rózsa)

Tizennegyedik alkalommal rendeznek Rózsaünnepet június 22. és 24. között Szőregen, amely több mint egy évtizede a Tisza-Maros szög településeinek nagy közös virágfesztiválja.

Június 22. és 24. között közel negyven programot kínálnak a háromnapos Rózsaünnep vendégeinek a szervezők. A hétvégi virágfiesztán most is vágottrózsa- és virágkötészeti bemutató, rózsavásár, rózsabazár, teaház, koncertek, néptáncbemutató és utcabál várja többek között az érdeklődőket a Szegedhez tartozó településrészen. A fesztivál pénteken kezdődik 15 órakor és vasárnap reggel, az ünnepi szentmisével zárul. A megnyitó napján koncertezik majd Roy és Ádám, Korda György és Balázs Klári és az Irigy Hónaljmirigy is. Most először pörköltfőző verseny színesíti a fesztivált, és a helyszínen rögzítik a Fásy Mulató felvételeit is.

Az idén is a fesztivál második napján délután fél 6-tól megrendezendő karneváli felvonulás ígérkezik a Rózsaünnep leglátványosabb eseményének. A több kilométeres felvonuláson több tucat, rózsákkal feldíszített lovasfogat, hintó, homokfutó és kerékpár indul a sportpályáról, a menet során több százezer rózsát osztanak szét a közönség között, majd a szombat este tűzijátékkal és utcabállal zárul.

A háromnapos Rózsaünnephez számtalan kulturális és szórakoztató program is társul. A rózsa az egyházi művészetben címmel tárlatot rendeznek a Somogyi-könyvtár szőregi fiókkönyvtárában. Kiállítás nyílik a rózsák titkáról a művelődési házban, vasárnap fél 10-től pedig rózsaünnepi szentmise lesz a katolikus templomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik