Kultúra

A tévében: benne akarok lenni a tévébe’!

Szép(nek mondott), fiatal lányok, egy videotékás, 22 focista, pár félnőtás és egy labilis idegzetű nő - mind ugyanazt akarja.

19:35, TV2, A Szépségkirálynő
A tehetségkutatók után itt a hús- és hentesáru-kereskedelem legálszentebb formája, a műsor melyet magyarországi debütálása (1985) óta folyamatos botrányok öveznek, s ahol csak úgy röpködnek a “hölgy”, “esztétikus” meg “báj” szavak. Arról már nem is beszélve, hogy a Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Earth Hungary címek elég viccesek (bár ezt nyilván nem mi találtuk ki). Szóval lehet stírölni esztétikusan, bájokat hölgyekről, ja. 

20:00, Story4, Ed TV
Truman Show-szerű filmünkben egy kissé bamba videotékás (Matthew McConaughey) kerül bele a tévébe, amit később jól megbán, mivel 24 órás adásban némileg sérül a privát szféra, ráadásul mindenki a férfi vállán akar felmászni a világhírnévig. Ron Howard filmjében látható lesz még Woody Harrelson, Liz Hurley és Martin Landau is. 

20:25, m1, Németország-Portugália
Rögtön egy csemege az EB második napján (persze a B a halálcsoport, ahol minden meccs rangadó), a két sztárcsapat meccsére ráadásul Lvovban, azaz Lembergben, ebben a legendás városban kerül sor (emlékeznek a viccre: A távolba látó rabbi felkiált “Ég Lemberg!”, mire egy épp onnan érkező utazó “Nem is ég Lemberg”, erre rászólnak “Hagyja, az is szép, hogy odáig ellát.”). Cristiano Ronaldo vs. Philip Lahm – hajrá.

22:30, Viasat3, Darwin-díj – Halni tudni kell
Ez a film lényegében egy lista, laza felsorolás, melyet nem túl míves keretbe foglal a két fő szereplő, akiket a jobb sorsra érdemes Joseph Fiennes és a szalonképtelenség karanténjából olykor kitörni próbáló Winona Ryder alakít. És mit sorol fel a film? A Darwin-díjat azok kapják, akik olyan értelmetlenül, hülyén halnak meg (pl. ki akarják próbálni, hogy a felhőkarcoló falnyi üvegfelülete van-e olyan erős, hogy megfogja őket, ha nekiugranak – hát nem), hogy ezzel segítik a természetes kiválasztódást. Szóval, aki a két balatoni Hummer után nosztalgiázna – megvan a választásuk. 

0:35, RTL Klub, Fekete víz
Igazi nemzetközi film ez: a brazil Walter Salles (Központi pályaudvar, Egy motoros naplója) japán történetből forgatta le ezt a horrort amerikai színészekkel, mindenekelőtt a szép Jennifer Connellyvel, a remek John C. Reillyvel, a nagyszerű Tim Roth-tal vagy a néhai, ugyancsak kitűnő Pete Postlethwaite-tel. Aki szereti a belső állapotok kivetüléséből táplálkozó horrort, nézze meg (esetleg újra) ezt a filmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik