Kultúra

Öngyilkos lett a sztárzenekar gitárosa

Bob Welch, a Fleetwood Mac egykori tagja mellkason lőtte magát.

“Búcsúlevelet találtunk a lakásban. Welchnek egészségügyi problémái voltak. A rendőrség alapvetően öngyilkosságként vizsgálja a halálesetet, idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel” – közölték a tennessee-i állambeli város rendőrségnél.

A 65 éves zenész a a nashville-i otthonában lett öngyilkos, a felesége talált rá.

Fotó: Ultimate Classic Rock

Bob Welch tizenéves korától zenélt, valamikor tagja volt a hatvanas évek egyik népszerű amerikai zenekarának, a Pipeline című számáról híres Chantays együttesnek. A The Seven Souls nevű bandában folytatta. 1970-ben megjelentetett egy szólóalbumot, majd 1971-ben csatlakozott a kitűnő gitárosait sorra elhullajtó brit Fleetwood Machez, amelynek így első amerikai tagja lett. Négy évig maradt a zenekarral, összesen öt albumnak volt a közreműködője. A korszak legsikeresebb lemezének általában a Mystery To Me-t tartják.

Bob 1975-ben távozott az elpoposodott zenekarból. Alakított egy saját együttest, majd az 1977-ben kiadták második szólóalbumát, a French Kisst, amely platinalemez lett. Az énekesként is kitűnő Welch a nyolcvanas és kilencvenes években összesen tizenhat albumot jelentetett meg, emellett zenét szerzett.

A French Kiss és a Three Hearts című albumának felvételeihez meghívta a Fleetwood Mac több tagját, de anyagi kérdéseken összekaptak az egykori társak. Ennek következménye lehetett Bob szerint, hogy nem hívták meg, amikor 1998-ban a rock halhatatlanjai közé került az együttes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik