Kultúra

Az Alma együttes gyermekkoncertje

Május 17., csütörtök 10:00, 14, 17:30.(IH Rendezvényközpont Szeged, Felső Tisza-part 2.)

A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.
Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a „nevető”,- és „tánc-izmokat” egyaránt megmozgató képességükben rejlik.

Az elsősorban gyermekek mulattatását célzó Alma zenekar 1996-ban jött létre egy gimnáziumi barátság nyomán. A megalakulást nem is olyan sokára követte az első lemez megjelenése, amely leleményes módon az Alma címet kapta. Az együttes eleinte felnőtteknek címezte muzsikáját, azonban egy véletlenek köszönhetően már hamarosan szinte csak gyermekközönség előtt játszottak.

2006-ban jelenik meg az Alma együttes harmadik lemeze, amelyen – saját bevallásuk szerint – végre megtalálták azt a csak rájuk jellemező, egyedi hangzásvilágot, amit addig kerestek. 2009 decemberében már az első DVD lemezüket adják ki, amely nem is akárhova: egy Mars-béli koncertre kalauzolja a mulatni vágyókat. 2010 áprilisában pedig a közönség elé kerül a Bogyó és Babóca című tüneményes rajzfilm, amely Bartos Erika mesefiguráit kelti éltre az Alma együttes zenei aláfestésével.

Az Alma zenekar eddig is sok örömet szerzett apró rajongóinak. Amelyik házba begurulnak az együttes korongjai, ott a család összes tagja egy héten belül kívülről fújja a nótákat. A zenekar évente több, mint 350 koncertet ad, melyeken üres széket nem sokat lehet találni. Ha fülünkbe jut a hír, hogy az Alma lakóhelyünkhöz közel ad koncertet, nyomban véssük be a naptárba a dátumot, ugyanis a bulit nem érdemes kihagyni. Kicsik és nagyok, anyukák és apukák, nagymamák és nagypapák egyaránt jól szórakoznak majd az együttessel töltött idő alatt. A zenekar tagjai ugyanis amellett, hogy a gyermekeket maximálisan “kiszolgálják”, a felnőtt kísérők számára is tartogatnak poénokat!

Jegyek: elővételben 1.200 Ft, a koncert napján 1.500 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik