Kultúra

A tévében: tömegek egy helyen

Rómában a legjobb teniszezők, intézetben a legrosszabb rendőrök, magyar városokban a görögök, egy kertben pedig másfél millió ember.

10:55-23:00, Digi Sport, Róma, ATP Masters
Az utolsó nagy verseny a Roland Garros előtt, az első “igazi” salakos, mindenkit érintő megmérettetést fogja elhozni, mivel Madrid kék salakja-füve csak arra volt jó, hogy megbizonyosodjunk róla, a legjobb négy közül (Murray sérülése miatt persze kiesik) még mindig Roger Federer a legsokoldalúbb, legszínesebb játékos, akinek zseniális tenisze a jégtől a mocsáron át a futóhomokig bárhol érvényesülni tud, a többiek (leginkább Nadal és Djokovics) játéka merevebb, a körülményektől jobban függ. Ez persze nem változtat azon a tényen semmit, hogy azért az utóbbi időkben általában mindketten megverték Federert. Lássuk hát, hogy igazi, hagyományos salakon ki lesz a legjobb!

21:00, film+, D-Tox
2002-ben Sylvester Stallone még jobb karban tartotta magát, csak egy kupica botoxszal kezdte a napot, és jól nézett ki. Ekkor készítette el vele ezt a filmet a Tudom, mit tettél tavaly nyáron rendezője, Jim Gillespie, és egy rehabra utalt rendőrt alakít benne, akinek egy bentlakásos intézményben kell eltennie a poharat, de ami pokollá változik, amikor egy hóvihar elvágja őket a külvilágtól, és egy titokzatos gyilkos elkezd öldökölni. tudok egy jobb magyar címet: Tudom, mmit ittál tavaly nyáron. 

21:50, Duna World, Duna anzix – Görögök a Duna mentén – Százhalombatta és Beloiannisz
Gyros, feta, musszaka, sokan ennyiben határoznák meg a magyarországi görögök kulturális hozadékát, holott több településen is népes közösségük él. Ilyen Százhalombatta és Beloiannisz (avagy Görögfalva) is, ahová a nem túl rózsás 20. századi görög történelem egyik fejezete, a második világháború utáni polgárháború okán ide menekült (és sokszor ide telepített) görögök települtek be. Hogy élnek, hogy ápolják hagyományaikat? Kiderül.

23:25, m2, Woodstock a kertemben
Ang Lee szereti a járt utakat járatlanra cserélni, Woodstockról is megpróbált egy rendhagyó visszaemlékező filmet csinálni az esemény 40. évfordulójára – a fő szervező Elliott Teichberg nézőpontjából megmutatni, hogy volt képes egy melegszimpatizáns lakberendező megmozgatni másfél millió embert, és összehozni a rocktörténelem leghíresebb megakoncertjét. A főbb szerepekben Demetri Martin, Imelda Staunton, Liev Schreiber, Emile Hirsch.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik