Kultúra

Európa-nap

Május 12. szombat. 10:00-16:00. Dóm tér, Szeged

A EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda partnerségben a Somogyi-könyvtárral az Európa-nap alkalmából május 12-én 10.00 – 16.00 óráig egész napos gyermek- és családi programokkal várja a Dóm térre látogatókat.

A nap folyamán bemutatkoznak a szegeden található európai tájékoztató szolgálatok, akik információnyújtással, az Európai Unióhoz kapcsolódó kiadványokkal és totókkal állnak a látogatók rendelkezésére. A Somogyi-könyvtár elsősorban a gyermekeknek kínál a növény- és állatvilághoz kapcsolódó felejthetetlen játékokat és vetélkedőket. Különleges hangsúlyt kapnak az olyan témák, mint az uniós támogatással a szegedi Füvészkertben megvalósuló növényfaj mentő program vagy az Európai Veszélyeztetett Fajok Programja a Szegedi Vadaspark jóvoltából.

Az Európa-nap keretében megismerkedhetünk a Májusfa állítás hagyományaival, különböző kézműves mesterségekkel, megtanulhatjuk, hogy “Mire is képes a kutyánk!” és megtekinthetjük az SZTE Kulturális Iroda által kiírt Egyetemi Fotópályázat (természetfotó kategória) díjnyertes fotóit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik